Botanische tuin

Plantensoorten verschillen onderling in hun gevoeligheid voor plagen. Hoe meer soorten planten je bij elkaar brengt, hoe meer soorten plagen je ook zal tegenkomen en die moeten allemaal onder controle gehouden worden. Hoe mooi zou het zijn als je in zo’n kas voortdurend een leger natuurlijke vijanden paraat zou hebben dat steeds op zoek is naar plagen en deze effectief aanpakt. Precies dat gebeurt er als je biologische gewasbescherming toepast. De planten blijven over het algemeen een langere tijd staan dus het loont zeer de moeite een populatie van biologische bestrijders op te bouwen.

De diversiteit van een botanische tuin vormt voor ons een mooie uitdaging: er zijn verschillende specifieke producten nodig die allemaal moeten samenwerken voor een goed resultaat. Binnen ons bedrijf kweken wij een groot deel van die producten zelf; daardoor kennen we ze door en door en weten we precies hoe we ze in praktijk het beste kunnen gebruiken.

Niet alleen in botanische tuinen maar ook in kassen van dierentuinen kun je onze producten goed gebruiken. Wij helpen je graag met leren hoe je de plagen kunt herkennen, welke producten je het beste kunt gebruiken en hoe je kunt zien of de natuurlijke vijanden hun werk goed doen.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

1 van 9