Week van de groene tuin

Week van de groene tuin

Biologische bestrijders voor een natuurlijk evenwicht in je groene tuin!

 

Het is de week van de groene tuin, een campagne van Milieu Centraal.  Doel van deze campagne is om je bewust te maken van het belang van een groene, gevarieerde tuin. Bekende tv-tuinmannen zoals Lodewijk Hoekstra en Tom Groot geven een week lang tips om je tuin te vergroenen en natuurlijke vijanden te lokken.

Je kunt in je tuin allerlei verschillende planten en struiken zetten. Dat ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit maar je lokt bovendien verschillende dieren. Denk aan egels, die graag een slakje verorberen of vogels die rupsen eten. Ook een heel belangrijke diergroep, de insecten, voelt zich thuis in een bloemrijke omgeving. Ze zijn vaak prachtig om te zien. Vlinders maar ook hommels, zweefvliegen en kevers zijn het bekijken waard. Veel insectensoorten helpen bij de bestrijding van ongewenste plaaginsecten. Je kent waarschijnlijk wel het lieveheersbeestje dat bladluis eet. Maar er zijn ook sluipwespen, roofwantsen en larven van roofkevers die allemaal zorgen voor een natuurlijk  evenwicht in je tuin.

Neem een kijkje op de website: weekvandegroenetuin.nl/tips

Wist je dat je biologische bestrijders kunt kopen om lastige plagen in je tuin terug te dringen?

Maar wat te doen als je rozen plotseling onder de bladluis zitten of als engerlingen je grasmat aantasten? Het duurt vaak een tijdje voor de natuurlijke vijanden ter plekke zijn. Om de natuur een handje te helpen kun je in dat geval biologische bestrijders uitzetten. De plaag zal dan sneller opgeruimd worden

Wat weinig mensen weten is dat je biologische bestrijders voor in de tuin gewoon online kunt kopen. In onze webshop verkopen we een ruim assortiment natuurlijke vijanden. Speciaal voor particuliere klanten hebben we kleinverpakkingen beschikbaar.

Phyllopertha horticola rozenkever

Een paar voorbeelden van producten met natuurlijke vijanden die in de webshop van Entocare verkrijgbaar zijn

ENTONEM product
ENTONEM nematodes

ENTONEM: aaltjes tegen keverlarven (engerlingen) voor toepassing vroeg in het voorjaar

ADALIA larven tegen bladluis
Adalia_ad-(1)-600x600-nw

ADALIA: larven of volwassen lieveheersbeestjes, echte veelvraten die bladluis opruimen

Exochomus larven, 50 stuks, tegen dopluis en bladluis
hoe ziet exochomus er uit?

EXOCHOMUS: larven van het inheemse viervlek-lieveheersbeestje, gespecialiseerd in het opruimen van wollige dopluis o.a. in hortensia.

Back to blog