Overig

Keverlarven bestrijden met LARVANEM

LARVANEM aaltjes tegen keverlarven

Larvanem is het beste product om keverlarven (engerlingen) en poppen te bestrijden. Bij de juiste toediening worden resultaten van >95% behaald. Voorwaarde is wel dat de bodemtemperatuur boven de 14°C ligt.

De maand april was in 2021 kouder dan gemiddeld en de bodemtemperatuur was dan ook lang te laag om Larvanem toe te passen. Nu de IJsheiligen en daarmee de koude nachten voorbij zijn is de temperatuur van de bodem in een paar weken tijd van gemiddeld 10-12 naar zo’n 15°C gegaan. En dat is goed nieuws als je keverlarven wilt gaan bestrijden.

Gunstige omstandigheden voor gebruik van aaltjes

Nu ‘boffen’ we ook nog dat de bodem erg vochtig is door de vele regen. Ideale omstandigheden voor het uitgieten van nematoden! Je hoeft veel minder te beregenen voor en na het toedienen dan in droge periodes.

LARVANEM kun je breed toepassen

Het product is het meest bekend van de biologische bestrijding van larven van de taxuskever maar ook andere soorten zoals de rozenkever en de meikever kun je aanpakken op deze manier. Je kunt deze nematoden gebruiken in de boomteelt, fruitteelt en openbaar groen maar ook gewoon in je achtertuin.

Wanneer kun je LARVANEM gebruiken?

Je kunt LARVANEM in het voorjaar gebruiken zodra de bodemtemperatuur boven de 14°C komt. We adviseren om vanaf eind augustus behandeling te herhalen omdat dan de nieuwe generatie larven aanwezig is. Zo ga je zo schoon mogelijk de herfst in en zul je volgend voorjaar veel minder last hebben van vraatzuchtige kevers.

LARVANEM bestellen

Je kunt bij ons kleine en grootverpakkingen bestellen. De kleinste verpakking voor 100 m² vind je in de webshop. De grootverpakking en de supergrootverpakking zijn bestemd voor zakelijke klanten. Neem contact met ons op als je die wilt bestellen: post@entocare.nl of 0317-411188

Klik voor meer informatie over dit product op de onderstaande link:

https://entocare.nl/shop/product/biologische-bestrijders/kevers/larvanem/
Taxuskever schade
Schade door de taxuskever
Taxuskever adult Otiorhynchus sulcatus
Volwassen exemplaar taxuskever
Taxuskever larve
Larve van de taxuskever