Onze klanten
biologische bestrijding moestuin

Particulieren

Is het mogelijk om als particulier ook biologische bestrijders te gebruiken? Dat kan zeker! Zowel in de tuin, in de hobbykas of op de vensterbank: wij hebben speciaal geselecteerde producten.

Particulieren

Zie je ieder jaar weer dat je rozen helemaal onder de bladluizen zitten en je hortensia onder de wollige, witte luis? Of zit er spint en trips in je kas? Dit zijn plagen die je heel goed met biologische bestrijders aan kunt pakken: er hoeft geen chemie aan te pas te komen. Wij hebben een breed scala aan inheemse roofkevers, roofmijten, sluipwespen en andere insecten die ingezet kunnen worden in en rondom het huis. Deze producten zijn speciaal geselecteerd voor particulier gebruik en bieden we aan in kleinverpakking.

Je hoeft niet bang te zijn dat je zelf last gaat krijgen van de biologische bestrijders. Ze zijn 100% onschadelijk voor mensen, ze steken niet, ze prikken niet en ze brengen geen ziektes over.

Bedenk goed dat het even kan duren voordat de plaag onder controle is, de bestrijders hebben even tijd nodig om de klus te klaren. Het is dus verstandig om op tijd producten in te zetten en niet te wachten totdat er al heel veel beestjes zijn.

Je zult net als anderen die het al eerder geprobeerd hebben zien dat het werkt! En het is nog leuk ook, laat je fascineren door wat die kleine beestjes allemaal voor elkaar kunnen krijgen.

Ben je benieuwd hoe het werkt? Kijk in onze WEBSHOP. Als je niet zeker bent welk product je moet kiezen dan kun je ons hier om informatie vragen.

Sierteelt biologische bestrijding

Sierteelt

Iedere sierteelt is anders en het is belangrijk dat je daar met de inzet van biologische bestrijders rekening mee houdt. Wij kweken unieke biologische bestrijders voor toepassing in de sierteelt.

Sierteelt

Iedere sierteelt is anders en het is belangrijk dat je daar met de inzet van biologische bestrijders rekening mee houdt. Soms is het nodig om regelmatig producten te blijven inzetten; bij een teelt die langer staat kun je ook kiezen voor een inzetstrategie waarbij (een deel van) de biologische bestrijders zich zal kunnen vestigen. Vanuit onze ervaring met het gebruik van de producten in allerlei sierteelten kunnen wij voor veel situaties, in overleg met de teler, een duurzame inzetstrategie ontwikkelen en zorgen we graag voor begeleiding bij de uitvoering.

 

Wil je een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Groenteteelt biologische bestrijding

Groenteteelt

Het ene gewas is het andere niet, en dat is van belang bij biologische bestrijding in de groenteteelt. Wij hebben producten speciaal geselecteerd voor toepassing in de groenteteelt.

Groenteteelt

Ook voor de groenteteelt geldt: ieder gewas is anders en het is belangrijk dat je daar met de inzet van biologische bestrijders rekening mee houdt. Soms is het nodig om regelmatig producten te blijven inzetten; bij een teelt die langer staat kun je ook kiezen voor een inzetstrategie waarbij (een deel van) de biologische bestrijders zich zal kunnen vestigen. We hebben ruime ervaring met de toepassing van onze producten in verschillende groenteteelten. In overleg met de teler komen we tot een effectieve inzetstrategie en begeleiden wij alle stappen van de uitvoering.

 

Wil je een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Botanische tuin biologische bestrijding

Botanische tuin

Ook als er veel verschillende soorten planten bij elkaar in een ruimte staan, zoals in een botanische tuin, kun je biologische gewasbescherming toepassen. Met de juiste biologische bestrijders is zo’n diverse situatie ideaal.

Botanische tuin

Plantensoorten verschillen onderling in hun gevoeligheid voor plagen. Hoe meer soorten planten je bij elkaar brengt, hoe meer soorten plagen je ook zal tegenkomen en die moeten allemaal onder controle gehouden worden. Hoe mooi zou het zijn als je in zo’n kas voortdurend een leger natuurlijke vijanden paraat zou hebben dat steeds op zoek is naar plagen en deze effectief aanpakt. Precies dat gebeurt er als je biologische gewasbescherming toepast. De planten blijven over het algemeen een langere tijd staan dus het loont zeer de moeite een populatie van biologische bestrijders op te bouwen.

De diversiteit van een botanische tuin vormt voor ons een mooie uitdaging: er zijn verschillende specifieke producten nodig die allemaal moeten samenwerken voor een goed resultaat. Binnen ons bedrijf kweken wij een groot deel van die producten zelf; daardoor kennen we ze door en door en weten we precies hoe we ze in praktijk het beste kunnen gebruiken.

Niet alleen in botanische tuinen maar ook in kassen van dierentuinen kun je onze producten goed gebruiken. Wij helpen je graag met leren hoe je de plagen kunt herkennen, welke producten je het beste kunt gebruiken en hoe je kunt zien of de natuurlijke vijanden hun werk goed doen.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Binnentuin biologische bestrijding

Binnentuin

In een binnentuin groeien planten onder onnatuurlijke omstandigheden en dat maakt ze extra gevoelig voor plagen. De inzet van biologische bestrijders in een binnentuin zorgt ervoor dat de planten gezond blijven!

Binnentuin

Spint, trips en wolluis zijn voorbeelden van hardnekkige plagen in binnentuinen. Niet elke biologische bestrijder werkt even goed onder de onnatuurlijke omstandigheden van een binnentuin en dat maakt zulke situaties een mooie uitdaging! Wij kunnen je helpen met het maken van juiste keuzes en het opstellen van een inzetstrategie op maat. Wij hebben ruime ervaring opgedaan met onze producten in veel verschillende binnentuinen, zoals bijvoorbeeld in kantoren, winkelcentra, zwembaden en ziekenhuizen. Je hoeft niet bang te zijn dat mensen hinder gaan ondervinden van de biologische bestrijders. Ze zijn 100% onschadelijk voor mensen, ze steken niet, ze prikken niet en ze brengen geen ziektes over. Alleen als je heel goed zoekt zijn ze terug te vinden op de planten.

Wij voeren de biologische gewasbescherming in een binnentuin bij voorkeur uit in nauwe samenwerking met een interieurbeplanter of een hovenier. Samen stellen we een plan van aanpak op. Wij leveren de producten en we komen regelmatig langs om samen met de interieurbeplanter het verloop van de bestrijding te vervolgen en plannen te maken voor de periode die gaat komen.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Openbaar groen biologische bestrijding

Openbaar groen

In het voorjaar kunnen vooral lindebomen en esdoorns flink last hebben van bladluis. Alles wat onder de bomen staat wordt plakkerig van de honingdauw. Daar kan wat aan gedaan worden met onze lieveheersbeestjes.

Openbaar groen

Wij hebben verschillende producten die erg geschikt zijn voor de toepassing in openbaar groen. Het inheemse lieveheersbeestje ADALIA is een belangrijk product van ons dat in het voorjaar veel gebruikt wordt. De larven en de volwassen lieveheersbeestjes zijn flinke bladluis-eters. Als je ze in laanbomen inzet ruimen ze de bladluizen binnen korte tijd op. We leveren de lieveheersbeestjes aan hoveniers, gemeentelijke groendiensten en particulieren.

Een ander product van ons is het lieveheersbeestje EXOCHOMUS: een roofkever die erg goed is in het opruimen van wollige dopluis. Dat zijn de witte luizen op de bladeren of de stam van lindebomen of kastanjebomen. EXOCHOMUS kweken wij ook zelf en leveren we als larven aan hoveniers, gemeentelijke groendiensten en aan particulieren.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Boomkwekerij biologische bestrijding

Boomkwekerij

Boomkwekers hebben te maken met allerlei soorten plagen die hun bomen bedreigen. Net als in de fruitteelt is het ook in de boomteelt belangrijk om oog te hebben voor biologische bestrijders die al van nature voorkomen.

Boomkwekerij

In een aantal boomkwekerij gewassen hebben wij mooie voorbeelden gezien van inheemse organismen die een teler te hulp komen: wanneer je lieveheersbeestjes of sluipwespen inzet schieten al snel gaasvliegen en zweefvliegen te hulp die in de buurt al aanwezig zijn. Wij helpen een teler graag deze natuurlijke bestrijders te herkennen en ze te leren waarderen. We zien dat dat een teler helpt vertrouwen te krijgen in wat er kan met biologische bestrijding.

Daarnaast hebben we een arsenaal aan producten die uitgezet kunnen worden in boomgaarden om hardnekkige plagen op te ruimen. Om schade te voorkomen is een goede timing van cruciaal belang. Wij helpen telers met scouten en adviseren hen over het juiste moment om biologische bestrijders in te zetten.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Onderzoekskas biologische bestrijding

Onderzoekskas

Als onderzoeker wil je niet dat je planten aangetast worden door plagen. Dat kan immers de resultaten van de proef verstoren. Inzet van biologische bestrijders is een goede oplossing om plagen te beheersen in een onderzoekskas.

Onderzoekskas

Van veel soorten planten weten wij grofweg voor welke plagen ze gevoelig zijn. Dat helpt ons bij het opzetten van een plan van aanpak voor inzet van biologische bestrijders in een onderzoekskas. Uit ervaring weten we dat dosering en frequentie van introducties van bestrijders in een onderzoekskas anders zijn dan in een productiekas. Afhankelijk van de proefopzet en het doel van de proef kan het nodig zijn om heel regelmatig tot zelfs wekelijks bestrijders in te zetten. Niet wachten tot de plaag er is, maar al preventief starten met introducties kan een waardevolle strategie zijn. Goed overleg met de onderzoeker vinden we belangrijk om hierin de juiste keuzes te kunnen maken. Het kan gebeuren dat we een product moeten aanpassen omdat dat binnen een bepaalde proefopzet beter past: dat kunnen we doen omdat we een deel van onze producten zelf kweken. Biologische bestrijding is maatwerk, zeker in een onderzoekskas.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188

Fruitteelt biologische bestrijding

Fruitteelt

Fruittelers hebben vaak last van allerlei soorten plagen die hun vruchten bedreigen. Net als in de boomteelt is het ook in de fruitteelt belangrijk om oog te hebben voor de natuurlijke vijanden die al van nature aanwezig zijn.

Fruitteelt

We stellen met z’n allen hoge eisen aan de kwaliteit van ons fruit. De vruchten moeten bij voorkeur onbeschadigd zijn en er mogen geen chemicaliën op zitten. Voor telers is dat een flinke uitdaging. Zij hebben te maken met allerlei soorten plagen die hun vruchten bedreigen

Net als in de boomteelt is het ook in de fruitteelt belangrijk om oog te hebben voor bestrijders die al van nature in een boomgaard of tunnelkas aanwezig zijn. Wij kunnen fruittelers helpen om de natuurlijke biologische bestrijders te ondersteunen. Daarnaast hebben wij een aantal producten die speciaal geschikt zijn voor het inzetten in de fruitteelt. Zo is de roofkever EXOCHOMUS erg geschikt tegen appelbloedluis in de teelt van groot fruit. In de teelt van kleinfruit zijn de sluipwesp SAISIN-C en de roofkever LINDIX zeer geschikt tegen verschillende dop- en schildluizen.

Wil je meer informatie of een aanpak op maat voor jouw situatie? Neem contact met ons op via post@entocare.nl of bel naar 0317-411188