nieuws

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Dit is de slogan van de jaarlijkse campagne van Bloemen bureau Holland. Als de kerstboom z’n naalden heeft laten vallen en is verdwenen in een nieuwjaarsvuur blijft er altijd een lege plek achter in de woonkamer. De oplossing om ook in de saaie januarimaand het huis gezellig te maken? Een mooie kamerplant erin!

kerstboom eruit
kamerplant

Maand van de kamerplant

Januari is ook bij Entocare kamerplantenmaand. Na de aanschaf van een nieuwe plant wil je graag dat hij er mooi groen en fris uit blijft zien. Jammer genoeg duiken er na verloop van tijd wel eens plaaginsecten op. De bladeren worden geel, krijgen rare vlekjes of zitten onder de witte “pluisjes”.
We willen  je graag helpen om je nieuwe planten gezond te houden. Bij Entocare kun je terecht voor de biologische bestrijding van schadelijke insecten. Het is een milieuvriendelijke manier om je planten vrij van plagen te houden en dat is juist binnenshuis heel belangrijk. Onze producten zijn absoluut onschadelijk voor mensen, kinderen en huisdieren.

Plagen op kamerplanten bestrijden

De twee insectensoorten die het meest bekend zijn als plaaggeest van kamerplanten zijn spint en trips. Je kunt roofmijten inzetten die langdurig op de planten aanwezig blijven. Meteen bij de eerste tekenen van spint of trips komen ze in actie.
De roofmijten worden geleverd in kleine zakjes die je gemakkelijk over de plant kunt verdelen. Deze zakjes zijn kleine kweekunits voor roofmijten en je kunt ze daarom ook preventief ophangen. Als de plaag opduikt kruipen de roofmijten uit het zakje en starten met de bestrijding.
Tegen spint werkt SPICAL ULTI MITE heel goed. Om trips aan te pakken kies je SWIRSKI ULTI MITE. De zakjes beschermen je kamerplanten ongeveer vier tot zes weken.

Onze producten bestel je eenvoudig via onze webshop

Kamerplantenmaand spical swirski

Meer over kamerplanten en plaagbestrijding op Instagram

Houd onze Instagrampagina (@entocarenl) in de gaten. De hele maand januari besteden we aandacht aan plagen die op kamerplanten vaak voorkomen én hoe je ervan af kunt komen. Volgende week meer over roofmijten en hoe je ze kunt gebruiken binnenshuis.
Je kunt je vragen stellen via een berichtje op Instagram of mail naar post@entocare.nl.