nieuws

ENTOBOX nieuw verdeelbakje voor biologische bestrijders

entobox verdeelbakje in kamerplant

De ENTOBOX is een nieuw product van Entocare: een verdeelbakje om je biologische bestrijders gemakkelijk te kunnen verdelen over je planten.

We hebben gemerkt dat bij diverse klanten behoefte is aan een manier om biologische bestrijders gemakkelijk te verdelen over de planten zonder dat je beplanting er uit ziet als een versierde kerstboom. Entocare is daarop ingesprongen en we hebben een verdeelbakje ontworpen in de huisstijl van ons bedrijf. De ENTOBOX ziet er aantrekkelijk uit maar valt toch niet te veel op tussen je planten. Daarmee is dit nieuwe product zeer geschikt voor gebruik door interieurbeplanters in groene wanden en binnentuinen omdat daar de nadruk moet liggen op het mooie, natuurlijke uiterlijk van de planten. Je kunt onze nieuwe verdeelbakjes ook heel handig toepassen in de huiskamer, serre en hobbykas. Door het gebruik van de ENTOBOX voorkom je dat de bestrijders op de grond terecht komen.

Papier uit landbouwafval

De ENTOBOX is gemaakt van PaperWise papier dat bestaat uit 100% landbouwafval. Voor de ENTOBOX is dus geen boom gekapt! Dit papier wordt geproduceerd in landbouwgebieden in Azië en Zuid-Amerika. Hiervoor is gekozen om de weg van landbouwafval naar papierfabriek zo kort mogelijk te houden. Bij het werk in de papierfabriek is veel aandacht voor scholing, gezondheidszorg en infrastructuur. We vinden het belangrijk dat de fabricage van dit papier bijdraagt aan het welzijn van de plaatselijke gemeenschap. Meer informatie over dit unieke papierproduct kun je lezen op de site van PaperWise.
Je kunt de bakjes hergebruiken en uiteindelijk bij het GFT weggooien. Het is daardoor een op en top milieuvriendelijk product.

entobox met predatrip rooftripsen
entobox verdeelbakje

Hoe gebruik je de ENTOBOX?

De ENTOBOX is ideaal om biologische bestrijders gemakkelijk over je planten te verdelen. Vooral producten die je normaal gesproken uit zou strooien over het gewas komen nog wel eens op de grond terecht . Zonde van je kostbare bestrijders natuurlijk. Daarom is de ENTOBOX  heel geschikt in combinatie met onder andere PredatripCryptos larven, ChrysopaAphipar en Spidex Vital. Je kunt de inhoud van het flesje of potje verdelen over de bakjes en ophangen op de plaatsen waar je de meeste aantasting van de plaag ziet.
Het ophanghaakje is zo ontworpen dat je het in één beweging om een stengel kunt schuiven. Daarna hangt het bakje stabiel in de plant en kunnen de bestrijders op pad gaan om hun prooi te zoeken.

Kennismakingsactie

Particuliere klanten krijgen bij elke bestelling van de producten Cryptos larven, Adalia larven, Chrysopa of Predatrip tot het eind van 2021 een gratis probeerverpakking van de ENTOBOX.

Zakelijke klanten kunnen een gratis sample van de ENTOBOX bij ons aanvragen via post@entocare.nl