Cryptanusia comperei-wide homepage 1900x500

Biologische bestrijding op maat

Duurzame gewasbescherming en enthousiasme voor insecten staan bij ons centraal. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe insecten en planten samenleven en hoe verschillende soorten elkaar onderling kunnen beïnvloeden. Deze holistische aanpak geeft ons inzichten die we toe kunnen passen bij het gebruik van insecten als biologische bestrijders. Wij hebben ervaring met het toepassen van biologische bestrijding in veel verschillende situaties: van grote kassen met een enkel gewas tot botanische tuinen met diversiteit aan planten. Vanuit onze ruime kennis kunnen wij gericht adviseren over biologische bestrijding.

Eigen kweek

Verse producten geven in de praktijk de beste resultaten. Omdat wij het grootste deel van onze producten zelf in eigen huis kweken, kunnen wij onze klanten 100% garantie geven op biologische bestrijders die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

Unieke producten

‘Standaard’ is soms net niet goed genoeg, wij vinden dat het nog beter kan. Onze unieke producten bieden precies die toegevoegde waarde die je vaak nodig hebt. Het zijn stuk voor stuk specialisten die hun waarde vooral bewijzen bij een lastige plaag of in complexe situaties.

Systeemaanpak

Planten, plagen en hun bestrijders maken deel uit van een ecosysteem waarin allerlei interacties plaatsvinden. Wij hebben respect voor de dynamiek van dit systeem. Dat vind je terug in ons advieswerk: we richten ons op een gezond systeem als geheel, de noodzaak tot brandjes blussen proberen we vóór te zijn.

Onze projecten

Gebr Bac Cymbidium 307x230

Sierteelt

Schildluis in de sierteelt

Schildluis is één van de hardnekkigste plagen in de sierteelt. Met behulp van twee Cymbidium kwekerijen hebben wij een succesvolle biologische aanpak tegen schildluis opgesteld.

Propylea biologische bestrijding bladluis groenteteelt

Groenteteelt

Propylea in de praktijk

Wat begon als een spontane vondst van een inheems lieveheersbeestje, is uitgegroeid tot een succesvol product voor de beheersing van hardnekkige bladluis in de groenteteelt.

Orchideeënhoeve

Botanische tuin, Dierentuin

De Orchideeën Hoeve

Een grote diversiteit aan plantensoorten vormt een mooie uitdaging voor de biologische bestrijding. De biologische bestrijding bij de Orchideeën Hoeve is hier een goed voorbeeld van.

Onze klanten

Zakelijke klanten

Van glasgroenteteelt tot botanische tuin

Effectieve biologische bestrijding vraagt om een aanpak op maat. Wij zien het als een belangrijke taak om onze klanten te begeleiden in het opzetten van een goed en duurzaam systeem voor de gewasbescherming. Dat doen we door klanten regelmatig te bezoeken, te onderwijzen in plaagherkenning en te leren hoe activiteit van biologische bestrijders herkend en beoordeeld kan worden. Klanten kunnen bij ons terecht voor een compleet biologisch bestrijdingsprogramma. Wij leveren alle benodigde materialen en zorgen voor advies en ondersteuning.

Particuliere klanten

Moestuin, hobbykas en kamerplanten

Ben je op zoek naar biologische bestrijding voor in de tuin of in huis? Dan kun je bij ons terecht! Wij hebben een speciaal geselecteerd assortiment voor de particuliere klant: het zijn dezelfde producten die door professionele tuinders gebruikt worden, maar dan in kleiner formaat. Je kunt deze producten direct in onze webshop bestellen!

Nieuws