Bestellen

Entocare heeft een webshop waar zakelijke en particuliere klanten producten kunnen bestellen voor de biologische bestrijding van plagen.

Nee, je kunt alleen producten bestellen bij Entocare via de Webshop. Het is eventueel wel mogelijk om bestelde producten af te halen na telefonische afspraak.

In de groene topbalk op de website vind je de knop: registreer.
Hieronder kun je kiezen voor “registreer zakelijk” of  “registreer particulier”.
Zakelijke klanten krijgen na het invullen van het registratieformulier van ons een wachtwoord toegestuurd.
Particuliere klanten kunnen zelf een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen en direct registreren.

Nee, helaas kun je een bestelling niet meer wijzigen als je hem eenmaal heb ingediend. Als je extra producten wilt bestellen kun je een nieuwe bestelling aanmaken.

Ja dat kan. Tijdens het aanmaken van een nieuwe bestelling kun je in het veld “Requested Delivery Date” de datum invullen waarop je het pakket in huis wilt hebben. We doen ons best om de bestelling op deze datum te leveren. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende beschikbaarheid van (één) van de producten, dan zullen we contact opnemen.

Versturen & bezorgen

Over het algemeen duurt het 2 tot 4 werkdagen voor het product geleverd wordt. Omdat wij werken met levend materiaal is het niet altijd mogelijk om onze producten dezelfde dag te versturen.
Bij het aanmaken van een nieuwe bestelling kun je invullen op welke datum je het product wilt ontvangen.

Pakketten voor zakelijke klanten versturen wij per koerier. Voor ontvangst moet er iemand aanwezig zijn op het bezorgadres.

Particuliere pakketjes versturen we bijna altijd als brievenbuspakketje. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven, het past gewoon door de brievenbus.

Onze producten bevatten levende beestjes. Daarom kun je het product het best direct na ontvangst gebruiken. Sommige producten zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Meer informatie hierover vind je op de productpagina in de webshop.

We houden de weersomstandigheden in de gaten. Als het vriest zullen we wachten met het verzenden van brievenbuspakketjes voor particulieren tot de temperatuur weer boven nul is.

Zakelijke pakketten worden verstuurd in een isolerende piepschuim doos. Deze pakketten kunnen ook als het vriest verzonden worden.

We houden de weersomstandigheden in de gaten. Indien mogelijk versturen we met koelelementen in een isolerende envelop. Als de temperatuur richting de 30 °C gaat zullen we het verzenden van particuliere pakketjes uitstellen.

Zakelijke pakketten worden verstuurd in een isolerende piepschuim doos met koelelementen. Op deze manier kunnen de pakketten ook verstuurd worden als het erg warm is.

Productkeuze & toepassing

Op onze website kun je veel informatie vinden over het maken van de juiste keuze bij plaagbestrijding. Kijk bijvoorbeeld onder “plagen en bestrijders” welke mogelijkheden er zijn.
Ook op de productpagina’s in de webshop vind je informatie over het toepassen van producten en welke alternatieven er zijn.

Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar: post@entocare.nl

De gebruiksaanwijzing van het product staat op de productpagina in de webshop . Daar vind je onder het tabblad “toepassing” ook aanwijzingen voor de dosering en de omstandigheden waaronder je het product kunt gebruiken.

Kijk op de productpagina in de webshop bij het tabblad “Toepassing” waar en wanneer je het product kunt toepassen.

De producten van Entocare zijn volstrekt ongevaarlijk voor mensen, huisdieren en milieu. Je kunt ze in elke situatie veilig toepassen. Omdat onze nuttige insecten vaak erg klein zijn zullen ze nauwelijks opvallen en heb je er geen last van.

Zakjes met roofmijten zoals Swirski-Mite Plus en Spical-Plus  werken 4 tot 6 weken. In deze periode komen er steeds nieuwe roofmijten uit de zakjes.

In de zakjes zit al een klein gaatje. Hierdoor kruipen de roofmijten naar buiten. Het is niet nodig om het zakje verder open te knippen, de werking zal hierdoor niet sneller gaan.

Roofmijten zijn zo klein dat je ze met het blote oog nauwelijks ziet. Met een loep zijn ze beter zichtbaar maar ook dan zijn ze meestal moeilijk te vinden. Vaak zitten ze verscholen op de plant. Als je ze niet ziet wil dat dus niet zeggen dat ze dood zijn.

De zakjes van Swirski Ulti-Mite zijn gemaakt van industrieel composteerbaar materiaal. Je kunt deze zakjes samen met het plantafval afvoeren. Particuliere klanten kunnen de zakjes in de kliko voor gft gooien.
Door het nieuwe materiaal is de inhoud van de Ulti-Mite zakjes beter beschermd tegen uitdroging. Ze zijn daarom heel geschikt voor toepassing in ruimtes met een lage luchtvochtigheid of wisselende temperaturen.
In beide zakjes zit dezelfde soort roofmijt en er komen ongeveer 250 roofmijten uit.