Sluipwesp

LONGIX-Ca

Cryptanusia aureiscutellum (=comperei)

Effectief tegen langstaartwolluis

Het product

LONGIX-Ca

LONGIX-Ca sluipwesp CRYPTANUSIA AUREISCUTELLUM

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet LONGIX-Ca er uit?

De vrouwtjes van de sluipwesp Cryptanusia aureiscutellum zijn zwart met een goudbruin glanzend scutellum. De antennes zijn reusachtig in vergelijking met de grootte van het lichaam. De laatste 2 delen van de antennes zijn sterk verbreed en hebben inkepingen aan de zijkant. Mannetjes zijn zwart en hebben normale antennes. Vrouwtjes zijn ongeveer 3 mm lang, mannetjes iets kleiner. Geparasiteerde wolluizen zwellen op maar zijn moeilijk te vinden. De jonge wespen komen naar buiten door een gat te knagen aan het uiteinde van de pop. Vrouwtjes zijn erg aktief en bewegen hun antennes tijdens het zoeken naar prooi op een bijzondere manier: ze bewegen één voor één, afwisselend naar links en naar rechts.

LONGIX-Ca Cryptanusia aureiscutellum male and female
LONGIX-Ca parasiteert een wolluis
LONGIX-Ca Cryptanusia aureiscutellum male and female
LONGIX-Ca mannetje (boven) en vrouwtje (onder)
Hoe werkt LONGIX-Ca?

De sluipwesp Cryptanusia aureiscutellum parasiteert de kleinere ontwikkelingsstadia (L2 en L3) van de langstaartwolluis. Er wordt één ei per wolluis gelegd. Er komt dus één sluipwesp uit een geparasiteerde wolluis. Volwassen sluipwespen voeden zich door jongere stadia van de wolluis aan te prikken en leeg te zuigen. Ze doden hiermee de jonge wolluizen.

Wanneer is LONGIX-Ca toe te passen?

Cryptanusia aureiscutellum (productnaam: LONGIX- Ca) wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen langstaartwolluis (Pseudococcus longispinus). Ze kunnen zich goed vestigen en blijven meerdere weken in leven in de aanwezigheid van honingdauw. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere wolluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

CRYPTOS - Cryptolaemus montrouzieri

CRYPTOS

Werkt tegen
– Alle soorten wolluis

CITRIX Ld - Leptomastix dactylopii

CITRIX-Ld

Werkt tegen
– Citruswolluis

APONIX - Leptomastix epona

APONIX

Werkt tegen
– Solani wolluis
– Viburni wolluis
– Cactus wolluis
– Druivenwolluis