Sluipwesp

CITRIX-Ap

Anagyrus pseudococci

Effectief tegen citruswolluis

Het product

CITRIX-Ap

CITRIX-Ap Anagyrus pseudococci

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet CITRIX-Ap er uit?

Het sluipwesp vrouwtje is 1,5 -2 mm lang en geel/bruin, de ogen zijn blauw-grijs. Mannetjes zijn zwart en kleiner. Bij de vrouwtjes is de basis van de antennes opvallend verdikt en donker terwijl de rest van de antennes wit van kleur is. Dit verdikte deel ontbreekt bij de mannetjes. Hun antennes zijn grijs en sterk geveerd.
Eieren en larven ontwikkelen zich in de gastheer. Geparasiteerde wolluizen zwellen op en worden iets donkerder van kleur. De jonge sluipwesp kruipt naar buiten door een gaatje aan de zijkant van de mummie. De mummie is geel-bruin.

CITRIX-Ap Anagyrus pseudococci vrouwtje
CITRIX-Ap vrouwtje
CITRIX-Ap Anagyrus pseudococci mannetje
CITRIX-Ap mannetje
Hoe werkt CITRIX-Ap?

De sluipwesp Anagyrus pseudococci parasiteert vooral het tweede en derde ontwikkelingsstadium en het jong volwassen stadium van de wolluis. Behalve de citruswolluis parasiteert Anagyrus pseudococci nog enkele andere wolluissoorten zoals bv. de nauw verwante Ficus wolluis.

Wanneer is CITRIX-Ap toe te passen?

Anagyrus pseudococci is het meest effectief rond 25°C. De ondergrens voor ontwikkeling is 13°C, de bovengrens 38°C. Het product wordt gebruikt in de sierteelt en in binnentuinen en botanische tuinen. Als de sluipwesp de kans krijgt een populatie op te bouwen kan hij langere tijd teruggevonden worden. In het begin zijn sowieso meerdere introducties nodig, pakweg iedere 2-3 weken totdat voldoende parasitering zichtbaar wordt.

Bij zwaardere aantasting of aantasting in haarden is een combinatie met de larven van de roofkever Cryptolaemus (CRYPTOS-larven) aan te bevelen.

CITRIX-Ap Anagyrus pseudococci pop
Citrix-Ap pop
Op zoek naar een andere wolluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

CRYPTOS - Cryptolaemus montrouzieri

CRYPTOS

Werkt tegen
– Alle soorten wolluis

LONGIX Af - Anagyrus fusciventris

LONGIX-Af

Werkt tegen
– Langstaartwolluis

APONIX - Leptomastix epona

APONIX

Werkt tegen
– Solani wolluis
– Viburni wolluis
– Cactus wolluis
– Druivenwolluis