Sluipwesp

EN-STRIP

Encarsia formosa

Effectief tegen kaswittevlieg en tabakswittevlieg

Het product

EN-STRIP

Product EN-STRIP
Hoe ziet EN-STRIP er uit?

De vrouwelijke sluipwesp heeft een donkerbruine tot zwarte kop en borststuk en een geel achterlijf. Het mannetje is helemaal zwart, maar wordt zelden aangetroffen. De sluipwesp is ongeveer 0,6 mm groot. Alle ontwikkelingsstadia (behalve het volwassen stadium) bevinden zich in de gastheer (larve of pop van wittevlieg). Halverwege de ontwikkeling van de sluipwesp kleurt de pop van de kaswittevlieg zwart. Bij parasitering van de tabakswittevlieg wordt de pop bruin.

EN-STRIP Encarsia formosa parasiteert een wittevliegpop
Encarsia formosa parasiteert een wittevliegpop
EN-STRIP Encarsia formosa vrouwtje
Encarsia formosa
Hoe werkt EN-STRIP?

EN-STRIP bevat poppen van de sluipwesp Encarsia formosa die op kartonnen kaartjes zijn geplakt. Na enkele dagen bij een temperatuur van rond de 20 °C komen de sluipwespen uit de poppen. De sluipwesp legt bij voorkeur een ei in het derde en vierde larvale stadium van de witte vlieg. Kleinere stadia van witte vlieg worden gebruikt voor gastheervoeding. Deze gastheervoeding levert een belangrijke bijdrage aan het bestrijdingsresultaat. Encarsia formosa wordt gehinderd door veel honingdauw of sterk behaarde planten.

Wanneer is EN-STRIP toe te passen?

EN-STRIP wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum)  en tabakswittevlieg (Bemisia tabaci). Gebruik EN-STRIP het liefst aan het begin van een wittevlieguitbraak. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere wittevliegbestrijder?

Kijk ook eens bij

Enermix - Eretmocerus eremicus en Encarsia formosa

ENERMIX

Werkt tegen
– Kaswittevlieg
– Tabakswittevlieg

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg

MIRICAL-MIRIMIX - Macrolophus pygmaeus

MIRICAL /MIRIMIX

Werkt tegen
– Diverse motten
– Wittevlieg en trips
– Kasspintmijt