Roofkever

DELPHIBUG

Delphastus catalinae

Effectief tegen kas- en tabakswittevlieg

Het product

DELPHIBUG

DELPHIBUG biologische bestrijding wittevlieg

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet DELPHIBUG er uit?

De adulten van deze kleine roofkever zijn 1,5 mm lang en zwart van kleur. Vrouwtjes hebben een bruine kop. Larven zijn grauwwit van kleur, ze hebben korte haren. Poppen zijn oranje-geel en min of meer rond.

Hoe werkt DELPHIBUG?

Delphastus werkt zowel tegen kaswittevlieg als tegen tabakswittevlieg. Adulten en larven bijten grote aantallen witte vlieg-eitjes en larven open en zuigen ze leeg. Als een ei, larve of pop door de roofkever is leeggezogen, blijft alleen het huidje nog over. Ook de typische gele uitwerpselen zijn een goede indicatie voor vraatactiviteit. Adulten hebben een voorkeur voor eitjes van witte vlieg. Je kunt ze dan ook vaker zien in het bovenste deel van de plant. De roofkevers hebben voldoende wittevlieg-eieren nodig voor de reproductie. De kevers kunnen zich goed dood houden door poten en kop in te trekken. Adulten kunnen zich goed verspreiden door de kas op zoek naar haarden witte vlieg. De larven zijn honkvast en blijven veelal op of rond de plek waar ze geboren zijn.

DELPHIBUG Delphastus catalinae tegen wittevlieg
DELPHIBUG
Wanneer is DELPHIBUG toe te passen?

DELPHIBUG wordt gebruikt in kasteelten en binnenbeplantingen. Delphastus zal witte vlieg die door een sluipwesp geparasiteerd is bij voorkeur niet aanvallen; de roofkevertjes kunnen dus goed naast sluipwespen ENERMIX en EN STRIP gebruikt worden. Delphastus is een (sub)tropisch beestje en zal dus buiten in Nederland niet overleven. In kassen kan de kever ook ’s winters wel actief zijn / blijven al zal z’n vraat wel aanzienlijk minder zijn dan in de zomer. Delphastus kan niet preventief ingezet worden omdat ze zonder wittevlieg als voedsel niet overleven. Houd in de kas rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere wittevliegbestrijder?

Kijk ook eens bij

MIRICAL-MIRIMIX - Macrolophus pygmaeus

MIRICAL /MIRIMIX

Werkt tegen
– Diverse motten
– Wittevlieg en trips
– Kasspintmijt

Enermix - Eretmocerus eremicus en Encarsia formosa

ENERMIX

Werkt tegen
– Kaswittevlieg
– Tabakswittevlieg

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– (Valse) spintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg