Predatrip group icon
Rooftrips

PREDATRIP

Franklinothrips vespiformis

Effectief tegen Echinotrips, Californische trips, tabakstrips, orchideeëntrips, zebratrips en gestreepte kastrips
Het product

PREDATRIP

PREDATRIP biologische bestrijding trips
Hoe ziet PREDATRIP er uit?

Vrouwtjes van deze rooftrips zijn zwart met een lichte band in de taille. Mannetjes komen nauwelijks voor. De rooftripsen zijn ongeveer 2 mm groot en lijken op mieren. Larven van rooftripsen zijn eerst doorzichtig wit en later fel rood. Deze jonge stadia zijn moeilijk te vinden in het gewas. Poppen zijn meestal te vinden langs een bladnerf aan de onderkant van het blad onder een wit vliesachtig huidje.

PREDATRIP Franklinotrips vespiformis vrouwtje
PREDATRIP vrouwtje
PREDATRIP Franklinotrips vespiformis nimf
PREDATRIP nimf
Hoe werkt PREDATRIP?

Zowel larven als volwassen rooftripsen zijn actief als rovers. Ze zoeken zeer actief naar prooi, die bestaat uit larven en volwassen stadia van schadelijke tripsen en zuigen deze leeg.  PREDATRIP is ook werkzaam op niet-bloeiende planten, waar andere natuurlijke vijanden van trips het vaak af laten weten. De opbouw van een populatie in het gewas duurt minimaal 5 tot 6 weken.

Wanneer is PREDATRIP toe te passen?

PREDATRIP wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt voor de biologische bestrijding van meerdere soorten trips, met name zebratrips (Parthenothrips dracaenae) en Amerikaanse trips (Echinothrips americanus). Andere tripssoorten worden echter ook gegeten, vooral bladbewonende soorten.  De boekweitdoppen met daarin de rooftripsen worden uitgestrooid over de aangetaste bladeren. In planten waarop de boekweitdoppen niet blijven liggen, kunnen papiersnippers met rooftripsen worden gehangen. Houd rekening met meerdere herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere tripsbestrijder?

Kijk ook eens bij

THRIPOR - Orius insidiosus

THRIPOR

Werkt tegen
Zebratrips
Californische trips

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

LIMONICA

Werkt tegen
– Californische trips
– Echinotrips
– Wittevlieg