Roofmijt

TETRIX

Phytoseiulus persimilis

Effectief tegen kasspintmijt

Het product

TETRIX

TETRIX roofmijt tegen spint
Hoe ziet TETRIX er uit?

De volwassen roofmijten zijn peervormig, glanzend en felrood van kleur met 4 paar poten. Jonge stadia zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben 3 paar poten. De eieren zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend. Alle stadia van de roofmijt (behalve de eieren) bewegen zich snel over het blad.

Hoe werkt TETRIX?

De roofmijten eten alle stadia van de kasspintmijt (Tetranychus urticae). De anjerspintmijt (Tetranychus cinnabarinus) wordt in veel mindere mate gegeten. De hoeveelheid mijten die gegeten wordt, is afhankelijk van dichtheid van de spint, relatieve luchtvochtigheid en temperatuur. Phytoseiulus wordt voornamelijk gebruikt in spinthaarden. Bij gebrek aan spint eten de roofmijten elkaar op. Bij 20°C doodt een volwassen roofmijt vijf volwassen spintmijten of twintig jonge larven en eieren per dag. De ontwikkeling van de roofmijt gaat bij deze temperatuur twee keer zo snel als de ontwikkeling van de spintmijt.

TETRIX is ook werkzaam bij lage luchtvochtigheid, mits boven 40%. Hierin verschilt TETRIX van het product SPIDEX dat pas werkzaam is bij RV hoger dan 60%

TETRIX Phytoseiulus persimilis
TETRIX
Wanneer is TETRIX toe te passen?

TETRIX wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen kasspintmijt (Tetranychus urticae).  Ook werkzaam onder relatief droge omstandigheden, zoals die in binnenbeplantingen kunnen voorkomen. Het gedroogd bonenblad met daarop de roofmijten kan het best aan de basis van besmette takken of bladeren worden geplaatst. De roofmijten lopen dan zelf naar de uiteinden. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere spintbestrijder?

Kijk ook eens bij

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

SPICAL

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Citrusmijt
– Weekhuidmijt
– Fruitspintmijt

SPIDEX - Phytoseiulus persimilis

SPIDEX

Werkt tegen
– Kasspintmijt