Roofmijt

SPIDEX

Phytoseiulus persimilis

Effectief tegen kasspintmijt

Het product

SPIDEX

SPIDEX product
Hoe ziet SPIDEX er uit?

De volwassen roofmijten zijn peervormig, glanzend en felrood van kleur met 4 paar poten. Jonge stadia zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben 3 paar poten. De eieren zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend. Alle stadia van de roofmijt (behalve de eieren) bewegen zich snel over het blad.

Hoe werkt SPIDEX?

De roofmijten eten alle stadia van de kasspintmijt (Tetranychus urticae). De anjerspintmijt (Tetranychus cinnabarinus) wordt in veel mindere mate gegeten. De hoeveelheid mijten die gegeten wordt, is afhankelijk van de dichtheid van de spint, relatieve luchtvochtigheid en temperatuur. Phytoseiulus persimilis wordt voornamelijk gebruikt in spinthaarden. Bij gebrek aan spint eten de roofmijten elkaar op. Bij 20°C doodt een volwassen roofmijt vijf volwassen spintmijten of twintig jonge larven en eieren per dag en de ontwikkeling van de roofmijt gaat bij deze temperatuur twee keer zo snel als de ontwikkeling van de spintmijt.

Wanneer is SPIDEX toe te passen?

SPIDEX wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen haarden van kasspintmijt (Tetranychus urticae). Alleen toepasbaar bij een hoge luchtvochtigheid van minimaal 60 %. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

SPIDEX Phytoseiulus persimilis
SPIDEX roofmijt
Op zoek naar een andere spintbestrijder?

Kijk ook eens bij

TETRIX - Phytoseiulus persimilis

TETRIX

Werkt tegen
– Kasspintmijt

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

SPICAL

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Citrusmijt
– Weekhuidmijt
– Fruitspintmijt

THRIPEX - Neoseiulus cucumeris roofmijt tegen trips

THRIPEX

Werkt tegen
– Diverse tripssoorten
– Kasspintmijt
– Weekhuidmijt