Roofmijt

SPIDEX

Phytoseiulus persimilis

Effectief tegen kasspintmijt

Het product

SPIDEX

SPIDEX product

Hoe ziet SPIDEX er uit?

De volwassen roofmijten (Phytoseiulus persimilis) zijn peervormig, glanzend en licht van kleur met vier paar poten. Jonge stadia zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben drie paar poten. De eieren zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend. Alle stadia van de roofmijt (behalve de eieren) bewegen zich snel over het blad. Wanneer de roofmijten spint hebben gegeten verkleuren ze van doorzichtig naar rood. Zo kun je zien of de bestrijding effectief verloopt.

Hoe werkt SPIDEX?

De roofmijten eten alle stadia van de kasspintmijt (Tetranychus urticae). De anjerspintmijt (Tetranychus cinnabarinus) wordt in veel mindere mate gegeten. De hoeveelheid mijten die gegeten wordt, is afhankelijk van de dichtheid van de spint, relatieve luchtvochtigheid en temperatuur. Phytoseiulus persimilis wordt voornamelijk gebruikt in spinthaarden. Bij gebrek aan spint eten de roofmijten elkaar op. Bij 20°C kan een volwassen roofmijt vijf volwassen spintmijten of twintig jonge larven en eieren per dag doden. De ontwikkeling van de roofmijt gaat bij deze temperatuur twee keer zo snel als de ontwikkeling van de spintmijt. Daardoor zal de plaag in rap tempo afnemen.

Wanneer kun je SPIDEX toepassen?

SPIDEX kun je in kasteelten en binnenbeplantingen gebruiken voor de biologische bestrijding van haarden van kasspintmijt (Tetranychus urticae). Het product werkt optimaal bij een hoge luchtvochtigheid van minimaal 60%. Als de aantasting van spint zo heftig is dat er webben zijn te vinden dan is SPIDEX het ideale product. Als de spintaantasting nog in het beginstadium is kun je ook combineren met SPICAL. Dit zijn roofmijten die overleven op verschillende prooien. Ze kunnen daarom lang in het gewas aanwezig blijven. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

SPIDEX Phytoseiulus persimilis
SPIDEX roofmijt
Op zoek naar een andere spintbestrijder?

Kijk ook eens bij

TETRIX - Phytoseiulus persimilis

TETRIX

Werkt tegen
– Kasspintmijt

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

SPICAL

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Citrusmijt
– Weekhuidmijt
– Fruitspintmijt

THRIPEX - Neoseiulus cucumeris roofmijt tegen trips

THRIPEX

Werkt tegen
– Diverse tripssoorten
– Kasspintmijt
– Weekhuidmijt