Gall midge icon
Galmug

SPIDEND

Feltiella acarisuga

Effectief tegen kasspintmijt

Het product

SPIDEND

SPIDEND galmuggen voor biologische bestrijding van spint

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet SPIDEND er uit?

SPIDEND bevat de galmug Feltiella acarisuga. Volwassen muggen zijn rozebruin, weinig opvallend en met lichte beharing op vleugels en lichaam.De grootte is ongeveer 2 mm. De antennes van mannetjes zijn langer en hariger dan die van het vrouwtje. De eieren zijn lichtgeel, banaanvormig en doorzichtig. Ze worden aan de onderkant van bladeren met spintaantasting gelegd. De kleur van de larve varieert met de lichaamsinhoud: oranje, geel of rood. De cocon is wit en ligt vaak langs een bladnerf. De door de galmuglarve gedode spint verschrompelt en verkleurt bruin of zwart.

Hoe werkt SPIDEND?

De larven van de galmug eten alle stadia spintmijten. Ze vallen de prooi aan, verdoven deze en zuigen  hem daarna leeg. Volwassen muggen eten geen spintmijten, maar water en suiker. Ze zoeken spintkolonies op en zijn ’s nachts actief. Feltiella acarisuga is vooral een goede bestrijder wanneer plaatselijk een grote mijtenpopulatie aanwezig is. De larven eten ongeveer 30 spintmijten of 80 spinteieren per dag.

Wanneer is SPIDEND toe te passen?

SPIDEND wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen spintmijten (Tetranychus), vooral als die in haarden voorkomen. Kan goed gecombineerd worden met de roofmijt Phytoseiulus persimilis. Een hoge luchtvochtigheid is noodzakelijk voor een goede werking van de galmug. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere mijtbestrijder?

Kijk ook eens bij

TETRIX - Phytoseiulus persimilis

TETRIX

Werkt tegen
– Kasspintmijt

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

SPICAL

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Citrusmijt
– Weekhuidmijt
– Fruitspintmijt

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg