Roofmijt

SPICAL

Neoseiulus californicus

Effectief tegen kasspintmijt, citrusmijt, weekhuidmijt en fruitspintmijt

Het product

SPICAL

SPICAL: roofmijt tegen spint en andere mijten

SPICAL PLUS

SPICAL PLUS product tegen spint

SPICAL ULTI-MITE

SPICAL ULTI-MITE tegen spint
Hoe ziet SPICAL er uit?

De volwassen roofmijten zijn vaalwit tot geeloranje van kleur en druppelvormig met korte poten. De eieren zijn doorzichtig tot wit en lijken sterk op de eieren van de spintmijt. Ze worden afgezet aan de onderkant van de bladeren. Wanneer de nimfen en adulten zich voeden met spintmijten zijn ze doorzichtig wit van kleur met een x-vormige oranje tekening op de rug. Als ze een tijdje geen voedsel gehad hebben worden ze mager en egaal licht van kleur.

SPICAL Neoseiulus californicus
SPICAL roofmijten
Hoe werkt SPICAL?

De roofmijten prikken hun prooien aan en zuigen deze leeg. Neoseiulus californicus heeft als larve een voorkeur voor de jongere ontwikkelingsstadia van de spintmijt. Het volwassen vrouwtje kan echter alle stadia eten. Wanneer voldoende prooi aanwezig is, eet N. californicus minder spintmijten dan Phytoseiulus persimilis N. californicus kan echter ook overleven op andere mijten dan spintmijten en op stuifmeel en kan zelfs enkele dagen zonder prooi overleven. Daardoor zijn ze bij lage prooidichtheden effectiever dan Phytoseiulus persimilis (Spidex en Tetrix).

Wanneer is SPICAL toe te passen?

SPICAL wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt tegen kasspintmijt (Tetranychus), begoniamijt (Polyphagotarsonemus latus), cyclamenmijt (Tarsonemus pallidus), citrusmijt (Panonychus citri) en hulstmijt. Kan ook preventief ingezet worden. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. SPICAL is minder gevoelig voor (resten van) bestrijdingsmiddelen dan Phytoseiulus persimilis.
SPICAL is verkrijgbaar in 3 varianten: SPICAL: een fles met 25.000 roofmijten, SPICAL PLUS: zakjes met roofmijten die je gemakkelijk op kunt hangen in het gewas en SPICAL ULTI-MITE: composteerbare zakjes die beter bestand zijn tegen vocht en droogte.Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere mijtbestrijder?

Kijk ook eens bij

TETRIX - Phytoseiulus persimilis

TETRIX

Werkt tegen
– Kasspintmijt

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg

ANDERSONI - Amblyseius andersoni

ANDERSONI

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Weekhuidmijt
– Citrusmijt