Roofmijt

SPICAL

Neoseiulus californicus

Effectief tegen kasspintmijt, citrusmijt, weekhuidmijt en fruitspintmijt

Het product

SPICAL

SPICAL: roofmijt tegen spint en andere mijten

SPICAL PLUS

SPICAL PLUS product tegen spint

SPICAL ULTI-MITE

SPICAL ULTI-MITE tegen spint

Hoe ziet SPICAL er uit?

De volwassen roofmijten zijn vaalwit tot geeloranje van kleur en druppelvormig met korte poten. De eieren zijn doorzichtig tot wit en lijken sterk op de eieren van de spintmijt. Ze worden afgezet aan de onderkant van de bladeren. Wanneer de nimfen en adulten zich voeden met spintmijten zijn ze doorzichtig wit van kleur met een x-vormige oranje tekening op de rug. Als ze een tijdje geen voedsel gehad hebben worden ze mager en egaal licht van kleur.

SPICAL Neoseiulus californicus
SPICAL roofmijten

Hoe werkt SPICAL?

De roofmijten prikken hun prooien aan en zuigen deze leeg. Neoseiulus californicus heeft als larve een voorkeur voor de jongere ontwikkelingsstadia van de spintmijt. Het volwassen vrouwtje kan echter alle stadia eten. Wanneer voldoende prooi aanwezig is, eet N. californicus minder spintmijten dan Phytoseiulus persimilis.  Maar N. californicus kan ook overleven op andere mijten dan spintmijten en op stuifmeel. Hij kan zelfs enkele dagen zonder prooi overleven. Daardoor zijn ze bij lage prooidichtheden effectiever dan Phytoseiulus persimilis (Spidex en Tetrix).

Wanneer kun je SPICAL toepassen?

SPICAL kun je in kasteelten en binnenbeplantingen gebruiken tegen kasspintmijt (Tetranychus), begoniamijt (Polyphagotarsonemus latus), cyclamenmijt (Tarsonemus pallidus), citrusmijt (Panonychus citri) en hulstmijt. Dit product kun je ook preventief inzetten omdat de roofmijten kunnen overleven op verschillende soorten mijten en stuifmeel.
Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze roofmijten zijn minder gevoelig voor (resten van) bestrijdingsmiddelen dan SPIDEX/ TETRIX ( Phytoseiulus persimilis).
Dit product is verkrijgbaar in drie varianten: SPICAL: een fles met 25.000 roofmijten, SPICAL PLUS: zakjes met roofmijten die je gemakkelijk op kunt hangen in het gewas en SPICAL ULTI-MITE: composteerbare zakjes die beter bestand zijn tegen vocht en droogte. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere mijtbestrijder?

Kijk ook eens bij

TETRIX - Phytoseiulus persimilis

TETRIX

Werkt tegen
– Kasspintmijt

SWIRSKI MITE - Amblyseius swirskii, roofmijt

SWIRSKI MITE

Werkt tegen
– Valse spintmijt
– Kasspintmijt
– Diverse trips
– Wittevlieg

ANDERSONI - Amblyseius andersoni

ANDERSONI

Werkt tegen
– Kasspintmijt
– Weekhuidmijt
– Citrusmijt