Sluipwesp

PERIPLAN

Aprostocetus hagenowii 

Effectief tegen de Amerikaanse, Australische en Surinaamse kakkerlak

Het product

PERIPLAN

PERIPLAN sluipwesp tegen kakkerlakken

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet PERIPLAN er uit?

PERIPLAN bevat de zwarte sluipwesp Aprostocetus hagenowii. De grootte van de vrouwtjes is ongeveer 3 mm. Het mannetje is kleiner dan het vrouwtje.
De vrouwelijke sluipwespen leggen eieren in het eipakket van de kakkerlak. Het is niet zichtbaar of een eipakket van de kakkerlak geparasiteerd is. De jonge sluipwespen ontwikkelen zich in het eipakket en eten daarbij de nimfen van de kakkerlak in het eipakket op. Ook de verpopping van de wespen vindt plaats in het eipakket. Uiteindelijk verlaten de jonge volwassen sluipwespen allemaal kort na elkaar het eipakket van de kakkerlak door een klein gaatje.

PERIPLAN Aprostocetus hagenowii mannetje en vrouwtje
PERIPLAN mannetje en vrouwtje
Periplaneta australasiae ootheca
Eipakket van de Australische kakkerlak

Hoe werkt PERIPLAN?

Deze sluipwesp (Aprostocetus hagenowii) is alleen effectief tegen soorten kakkerlakken die eipakketten produceren (bijvoorbeeld Periplaneta australasiae en Periplaneta americana). Een vrouwtje legt al haar eieren in één tot twee eipakketten van de kakkerlak. Uit een eipakket  kunnen uiteindelijk zo’n 60-70 nieuwe sluipwespen komen. Wanneer de sluipwespen het eipakket verlaten paren ze meteen. Een onbevrucht ei van de sluipwesp levert een mannelijke sluipwesp op; een bevrucht ei een vrouwtje. Er zijn meestal ongeveer 80% vrouwtjes. De vrouwtjes gaan weer op zoek naar een vers eipakket en de cyclus herhaalt zich. Het effect van Aprostocetus is pas op langere termijn zichtbaar.

Wanneer kun je PERIPLAN toepassen?

PERIPLAN kun je het hele jaar ingezettten voor de biologische bestrijding van kakkerlakken in kassen en binnenbeplantingen zoals dierentuinen en botanische tuinen. Dit product werkt alleen als tegen soorten kakkerlakken die eipakketten produceren. Je kunt de sluipwespen combineren met HOYHOY-lijmvallen. Dit zijn kartonnen vallen met een lijmbodem waarmee je rondlopende kakkerlakken kunt wegvangen.

Op zoek naar een andere bestrijder?

Kijk ook eens bij

HOYHOY Lijmval

HOYHOY VAL

Werkt tegen
– Alle kakkerlaksoorten