Sluipwesp

SAISIN-Mf

Metaphycus flavus

Effectief tegen platte- en halvebol dopluis

Het product

SAISIN-Mf

Product SAISIN-Mf

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet SAISIN-Mf er uit?

Vrouwtjes van deze soort sluipwesp zijn ruim 1 mm groot en zijn geel van kleur. Mannetjes lijken erg op vrouwtjes, maar zijn meestal iets kleiner en hebben een iets donkerder achterlijf. Geparasiteerde dopluizen zijn herkenbaar aan één of meerdere donkere ringen onder de dop, rond de sluipwesplarve. Binnen deze ring ligt de larve of pop van de sluipwesp. De jonge sluipwesp kruipt naar buiten door een gaatje aan het eind van de pop.

SAISIN-Mf Metaphycus flavus
SAISIN-Mf

Hoe werkt SAISIN-Mf?

Deze sluipwesp kan kleine en grotere stadia van de dopluis parasiteren. Afhankelijk van de grootte legt een vrouwtje één of meerdere eieren in de luis. De jonge sluipwespen ontwikkelen zich in de gastheer. Ze komen naar buiten door een gaatje in de dopluis. Het lege omhulsel blijft achter op de plant.
Volwassen sluipwespen voeden zich door vooral jongere stadia van de dopluis aan te prikken en leeg te zuigen.  De jonge dopluizen worden hierdoor gedood (gastheervoeding).

Wanneer kun je SAISIN-Mf toepassen?

Saisin-Mf (Metaphycus flavus)  kan in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt worden voor de biologische bestrijding van platte dopluis (Coccus hesperidum), halveboldopluis (Saissetia coffeae) en oleanderdopluis (Saissetia oleae). De temperatuur moet minimaal 18 ⁰C zijn. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Op zoek naar een andere dopluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

COCCIN - Microterys nietneri bestrijder dopluis

COCCIN

Werkt tegen
– Platte dopluis

SAISIN-C - Coccophagus scutellaris bestrijder dopluis

SAISIN-C

Werkt tegen
– Platte dopluis
– Halvebol dopluis
– Hydrangea dopluis
– Lange woldopluis
– Oleanderdopluis

EXOCHOMUS - Exochomus quadripustulatus tegen wollige dopluis

EXOCHOMUS

Werkt tegen
– Hydrangea dopluis
– Lange woldopluis
– Koningsdopluis
– Appelbloedluis
– Beukenbladluis