Lacewing larvae icon
Gaasvlieg

CHRYSOPA

Chrysoperla carnea

Effectief tegen alle soorten bladluis

Het product

CHRYSOPA

CHRYSOPA product
Hoe ziet CHRYSOPA er uit?

Volwassen gaasvliegen zijn 23-30 mm groot, slank en geelgroen. Ze hebben grote, fijngeaderde vleugels. De eieren zitten op doorzichtige steeltjes en zijn groenwit tot wit van kleur. De larven hebben grote kaken en goed ontwikkelde poten. De larve is crèmekleurig met twee bruine banden over het lichaam. Het laatste larvestadium verpopt tot een ronde witte cocon. Restanten van aangevallen bladluizen zijn moeilijk waarneembaar. Ze zijn helemaal verschrompeld.

CHRYSOPA Chrysoperla carnea larve
CHRYSOPA larve
CHRYSOPA Chrysoperla carnea volwassen gaasvlieg
Volwassen gaasvlieg CHRYSOPA
Hoe werkt CHRYSOPA?

Het product CHRYSOPA bevat larven van de gaasvlieg. Ze eten bij voorkeur bladluizen, maar kunnen ook andere insecten en mijten eten, zelfs nuttige insecten. Volwassen gaasvliegen leven van stuifmeel, nectar en honingdauw. De larven zijn vooral ’s nachts actief en schuilen onder de plant. Ze grijpen de prooi en injecteren speeksel dat zorgt voor vertering. Daarna wordt de prooi leeggezogen. Een larve eet gemiddeld 300-400 bladluizen van verschillende grootte.

Wanneer is CHRYSOPA toe te passen?

CHRYSOPA wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt maar ook tegen bladluis buiten in openbaar groen en tegen beukenbladluis in de boomkwekerij. Het product is niet geschikt voor gebruik in hoger opgaande gewassen. Houd er vooral bij toepassing in kassen rekening mee dat CHRYSOPA  andere biologische bestrijders kan wegvreten. CHRYSOPA kan behalve bladluis ook andere plagen wegvreten zoals bv. wolluis, witte vlieg of trips. CHRYSOPA wordt voornamelijk ingezet als een snelle opruiming nodig is: uitzetting in haarden. De gaasvlieg zal zich niet vestigen. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere bladluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

Adalia bipunctata tweestippelig lieveheersbeestje

ADALIA

Werkt tegen
– Lindebladluis
– Esdoornbladluis
– Gele rozenluis
– En meer

Propylea quatuordecimpunctata veertienstippelig lieveheersbeestje

PROPYLEA

Werkt tegen
– Boterbloemluis
– Groene
 perzikluis
– Gele rozenluis

APHISCOUT

APHISCOUT

Werkt tegen
– Groene perzikluis
– Aardappeltopluis
– Boterbloemluis
– Katoenluis