Mix van sluipwespen

APHISCOUT

Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis, Praon volucre en Ephedrus cerasicola

Effectief tegen groene perzikluis, aardappeltopluis, boterbloemluis en katoenluis

Het product

APHISCOUT

APHISCOUT
Hoe ziet APHISCOUT er uit?

Het product APHISCOUT bevat een mix van poppen van 5 soorten sluipwespen: Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis, Praon volucre en Ephedrus cerasicola. De sluipwespen zijn verschillend van kleur: zwart, bruin en gelig.

APHISCOUT Aphelinus abdominalis
APHISCOUT Aphelinus abdominalis
APHISCOUT Aphidius ervi
APHISCOUT Aphidius ervi
Hoe werkt APHISCOUT?

De volwassen vrouwelijke sluipwespen parasiteren de bladluis. De geparasiteerde bladluis zwelt op en verstart tot een leerachtige, zwarte, grijs- of bruingekleurde mummie. Ongeveer 2 weken na het uitzetten zullen de eerste mummies in het gewas te zien zijn. Aan de kleur en vorm van de mummie is te zien door welke sluipwesp de bladluis geparasiteerd is. Zo is Praon te herkennen aan de pop die onder de geparasiteerde bladluis ligt. De andere sluipwespen verpoppen binnenin de geparasiteerde bladluis. De volwassen sluipwesp komt na verloop van tijd door een gaatje uit de mummie tevoorschijn. Zij gaan weer op zoek naar een nieuwe prooi.

Wanneer is APHISCOUT toe te passen?

Het product kan gebruikt worden tegen de meest algemeen voorkomende  bladluizen. Het wordt aanbevolen om APHISCOUT vooral preventief of bij een beginnende bladluisaantasting in te zetten. Maak bij het uitzetten van het product gebruik van het etiket: haal de buitenste laag van het etiket los vanaf de rechterbovenhoek. Hang de koker horizontaal op aan een gewasdraad, tak of bladsteel door het etiket hierover te wikkelen en terug te plakken. Draai de dop zo dat de kleine gaten voor de opening komen.

Toepassing APHISCOUT koker
Op zoek naar een andere bladluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

Adalia bipunctata tweestippelig lieveheersbeestje

ADALIA

Werkt tegen
– Lindebladluis
– Esdoornbladluis
– Gele rozenluis
– En meer

Propylea quatuordecimpunctata veertienstippelig lieveheersbeestje

PROPYLEA

Werkt tegen
– Boterbloemluis
– Groene
 perzikluis
– Gele rozenluis

CHRYSOPA Chrysoperla carnea larve

CHRYSOPA

Werkt tegen
– Alle soorten bladluis