Sluipwesp

APHIPAR

Aphidius colemani

Effectief tegen katoenluis en groene perzikluis

Het product

APHIPAR

APHIPAR

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet APHIPAR er uit?

Het vrouwtje van deze sluipwesp is zwart met lichtbruine poten en heeft een puntig achterlijf dat even lang is als de vleugels. Een mannelijke sluipwesp heeft donkerbruine poten, iets langere antennes en een afgerond achterlijf dat korter is dan de vleugels. Een geparasiteerde bladluis zwelt op en verstart tot een mummie. De volwassen sluipwesp verlaat een mummie via een rond dekseltje.

Hoe werkt APHIPAR?

Deze sluipwesp heeft een goed zoekgedrag, waardoor ook bij lage dichtheden bladluizen geparasiteerd worden. Eileg door het vrouwtje gaat erg snel waardoor de sluipwesp ook in aanwezigheid van mieren een goede werking heeft. De populatie ontwikkeling kan vooral in zomer en nazomer geremd worden door hyperparasieten (sluipwespen die andere sluipwespsoorten parasiteren).

Bladluizen geparasiteerd door APHIPAR
Bladluizen geparasiteerd door APHIPAR
Wanneer is APHIPAR toe te passen?

APHIPAR is een geschikt product voor de bestrijding van katoenluis (Aphis gossypii),  groene perzikluis (Myzus persicae) en oleanderbladluis (Aphis nerii) in kasteelten en binnenbeplantingen. APHIPAR kan goed gebruikt worden in combinatie met andere producten zoals bijvoorbeeld APHIDEND of MIRICAL. Strooi het flesje uit tussen aangetaste planten en laat het materiaal enkele dagen liggen. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere bladluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

Adalia bipunctata tweestippelig lieveheersbeestje

ADALIA

Werkt tegen
– Lindebladluis
– Esdoornbladluis
– Gele rozenluis
– En meer

APHIDEND

Werkt tegen
– Katoenluis
– Groene perzikluis
– Aardappeltopluis
– En meer

APHISCOUT

APHISCOUT

Werkt tegen
– Groene perzikluis
– Aardappeltopluis
– Boterbloemluis
– Katoenluis