Sluipwesp

APHILIN

Aphelinus abdominalis

Effectief tegen gele perzik-, boterbloem- en aardappeltopluis

Het product

APHILIN

APHILIN product

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet APHILIN er uit?

Het sluipwespvrouwtje Aphelinus is 2,5-3 mm groot, heeft een zwart borststuk, een geel achterlijf, korte poten en korte antennes. Mannetjes zijn iets kleiner en het achterlijf is donkerder van kleur. Een geparasiteerde bladluis zwelt op, wordt langwerpiger van vorm en wordt zwart (mummie). Een volwassen sluipwesp verlaat een mummie via een onregelmatig gekarteld gaatje aan de achterkant van de mummie.

APHILIN Aphelinus abdominalis
APHILIN parasiteert een bladluis
Hoe werkt APHILIN?

Grotere bladluizen worden door de sluipwesp geparasiteerd en kleinere bladluizen worden aangeprikt en leeggezogen (gastheervoeding). Hyperparasitering (waarbij de parasiet weer wordt geparasiteerd) komt minder vaak voor dan bij Aphidius-soorten.

Wanneer is APHILIN toe te passen?

Aphilin kun je gebruiken voor de biologische bestrijding van met name aardappeltopluis (Macrosiphum euphorbiae)  en boterbloemluis (Aulacorthum solani) in kasteelten en binnenbeplantingen. Ook andere bladluissoorten kunnen worden geparasiteerd. Strooi het flesje uit in de buurt van aangetaste planten. Na ongeveer 2 weken zijn de eerste mummies in het gewas te vinden. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere bladluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

Adalia bipunctata tweestippelig lieveheersbeestje

ADALIA

Werkt tegen
– Lindebladluis
– Esdoornbladluis
– Gele rozenluis
– En meer

CHRYSOPA Chrysoperla carnea larve

CHRYSOPA

Werkt tegen
– Alle soorten bladluis

APHISCOUT

APHISCOUT

Werkt tegen
– Groene perzikluis
– Aardappeltopluis
– Boterbloemluis
– Katoenluis