Gall midge icon
Galmug

APHIDEND

Aphidoletes aphidimyza

Effectief tegen veel bladluissoorten, zoals aardappeltopluis, boterbloemluis, groene perzikluis, gele rozenluis en katoenluis

Het product

APHIDEND

APHIDEND product tegen bladluis

Dit product is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.
Klik hier voor een alternatief product.

Hoe ziet APHIDEND er uit?

Volwassen galmuggen zijn tere insecten van ongeveer 2,5 mm lang met lange, dunne poten. Het vrouwtje heeft een vleugellengte van 2,5-3,5 mm. Bij het mannetje zijn de antennes lang en bezet met haren. Bij vrouwtjes zijn de antennes korter. Eieren zijn klein en glanzend oranjerood, maar moeilijk waar te nemen. De larven zijn 0,3-3 mm, langgerekt en oranje van kleur. Verpopping vindt plaats in de grond. Een door de galmuglarve gedode bladluis hangt met zijn zuigsnuit aan het blad en kleurt later bruin of zwart en vergaat.

APHIDEND Aphidoletes larve van galmug
APHIDEND larve
APHIDEND Aphidoletes mannetje galmug
APHIDEND mannetje
Hoe werkt APHIDEND?

De larve van de galmug injecteert een gif in de bladluis, waardoor de bladluis verlamd wordt en leeggezogen kan worden. Als er veel bladluizen aanwezig zijn, doodt de galmuglarve meer bladluizen dan hij eet. Volwassen galmuggen eten geen bladluizen, maar leggen eieren in de buurt van de bladluiskolonie. Ze zijn ’s nachts actief en vinden hun prooi door de geur van de honingdauw die door de bladluizen wordt uitgescheiden.

Wanneer kun je APHIDEND toepassen?

Aphidend kun je inzetten voor de bestrijding van veel soorten bladluizen in kasteelten en binnenbeplantingen. Vooral geschikt voor het opruimen van bladluiskolonies. Zet het flesje open tussen het gewas. Niet uitstrooien. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Op zoek naar een andere bladluisbestrijder?

Kijk ook eens bij

Adalia bipunctata tweestippelig lieveheersbeestje

ADALIA

Werkt tegen
– Lindebladluis
– Esdoornbladluis
– Gele rozenluis
– En meer

APHISCOUT

APHISCOUT

Werkt tegen
– Groene perzikluis
– Aardappeltopluis
– Boterbloemluis
– Katoenluis

CHRYSOPA Chrysoperla carnea larve

CHRYSOPA

Werkt tegen
– Alle soorten bladluis