Parasitoid

THRIPOCTENUS JAVAE

Effective against greenhouse thrips

The product

THRIPOCTENUS JAVAE

This product is only available for business customers. Please have a look at this product instead.

Hoe ziet PARATRIP er uit?

De volwassen sluipwespen zijn ± 0,6 mm groot. Ze hebben een zwarte kop en zwart borststuk. Het achterlijf is geel met donkere vlekken en ook de poten en antennes zijn geel. Mannetjes zijn bij Thripoctenus niet bekend. Door Thripoctenus geparasiteerde  tripslarven veranderen van vorm. Als de sluipwesplarve, die in de tripslarve is opgegroeid, verpopt, kleurt deze zwart. In de zo ontstane cocon is de vorm van de sluipwesp al enigszins herkenbaar. Deze cocons zijn vaak in groepjes aan de onderkant van de bladeren te vinden. De sluipwesp komt naar buiten door de cocon open te scheuren.

PARATRIP Thripobius Thripoctenus javae biological control greenhouse thrips
THRIPOCTENUS JAVAE
Hoe werkt PARATRIP?

Het product PARATRIP bevat poppen van de sluipwesp Thripoctenus javae. Na enkele dagen komen de sluipwespen uit de pop. Voornamelijk kleine tripslarven worden geparasiteerd. Een vrouwtje legt één ei per tripslarve. Thripoctenus is minder effectief bij de aanwezigheid van mieren.

Wanneer is PARATRIP toe te passen?

PARATRIP is vooral effectief tegen de zwarte kastrips (Heliothrips haemorrhoidalis) die veel in dierentuinen en botanische tuinen wordt aangetroffen. Andere tripssoorten, zoals de gestreepte kastrips (Hercinothrips femoralis), worden in veel mindere mate geparasiteerd. De kaartjes met poppen van de sluipwesp kunnen in de plant worden gehangen. PARATRIP kan ook in kasteelten en overige binnenbeplantingen met succes gebruikt worden. Houd rekening met meerdere herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Other products against thrips

FRANKLINOTHRIPS VESPIFORMIS

Effective against
– Many different thrips species

THRIPOR

Effective against
– Palm thrips
– Western flower thrips

LIMONICA - Amblydromalus limonicus, roofmijt

LIMONICA

Effective against
– Thrips
– Whitefly
– Tarsonemid mite