Parasitoid

TRICHOLINE-B

Trichogramma brassicae

Effective against moths

The product

TRICHOLINE-B

This product is only available for business customers. Please have a look at this product instead.

Hoe ziet TRICHOLINE-B er uit?

volwassen vrouwtjes hebben een zwarte kop, een zwart borststuk, een geel gestreept achterlijf en zijn 0,6 mm groot. Ze hebben een geknikte antenne met aan het uiteinde een knopje. Mannetjes hebben meer gebogen antennen met lange haren. Trichogramma legt haar eieren in een vlinderei. Na verloop van tijd kleurt het vlinderei hierdoor zwart. Wanneer de volwassen sluipwesp uit het vlinderei gekomen is, blijft dit zwart van kleur.

TRICHOLINE-B
TRICHOLINE-B
Hoe werkt TRICHOLINE-B?

afhankelijk van de grootte van het vlinderei worden hierin één of meerdere eieren gelegd. Het aantal sluipwespen dat uit één ei komt, kan oplopen tot 30. Eieren van nachtvlinders zijn over het algemeen zeer geschikt voor de ontwikkeling van Trichogramma. Alleen vlindereieren die met vleugelschubben of haren bedekt zijn, zijn minder geschikt. Verspreid gelegde eieren of eieren die in een cluster op elkaar gelegd worden, worden minder goed geparasiteerd dan eieren in groepjes.

Wanneer is TRICHOLINE-B toe te passen?

wordt in kasteelten en binnenbeplantingen gebruikt. Houd rekening met herhaalde introducties. Het product is gevoelig voor diverse chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vraag advies voor inzetstrategie.

Other products against moths

MACROLOPHUS PYGMAEUS

Effective against
– Whitefly and thrips
– Spider mite
– Caterpillars

CAPSANEM

Effective against
– Several beetles
– Caterpillars

MACRO-MITE

Effective against
– Fungus gnats
– Several thrips
– European pepper moth